Rugtest
knie

Knieklachten (Pijn in en rond de knie)

Door het beantwoorden van de vragenlijst kunt u achter de oorzaak van uw knieklachten komen.

Om meniscus afwijkingen en aandoeningen van de kniebanden op te sporen moet u niet alleen de vragen beantwoorden maar ook een aantal testen uitvoeren. Hiervoor heeft u hulp van een ander nodig.
Als de klachten lang blijven bestaan, als u veel pijn heeft of als u de knie niet goed kunt bewegen dan moet u in ieder geval uw huisarts raadplegen.
Soms is aanvullend onderzoek nodig: X-foto s, een kijkoperatie of een MRI. Foto s zijn meestal alleen zinvol als er gedacht wordt aan een botbreuk. Na een kijkoperatie heeft u enige weken extra pijn. Dit wordt dus alleen gedaan als er aanwijzingen zijn dat de klachten niet vanzelf over zullen gaan en operatieve behandeling mogelijk is.
Soms wordt de pijn in de knie niet veroorzaakt door een afwijking van de knie maar door een verkeerde houding of een verkeerde belasting van de knie. Dit kan bij voorbeeld ontstaan na een aandoening van de enkel, door overbelasting tijdens sport of door overgewicht. Denk zelf eens na of u niet op een of andere manier uw knie mishandelt.